HEAL TOGETHER PROJE TANITIM TOPLANTISI

HEAL TOGETHER PROJE TANITIM TOPLANTISI

ERASMUS+ PROJEMİZİN TANITIM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

09.06.2022 747

Proje Adı (İngilizce): HEAL TOGETHER

Zühtü Özkardaşlar Anadolu Lisesi

Erasmus+ 2021 Yılı Teklif Çağrısı Döneminde kabul edilen 'HEAL TOGETHER' başlıklı KA210 Küçük Ölçekli Ortaklık Projemiz ,

*Zühtü Özkardaşlar Anadolu Lisesi (Türkiye) koordinatötlüğünde

*ASD CYB Sport Yoga  Danza E Benessere (Italya)

* Sportsroom (Bulgaristan)

* Liceul Teoretic Marin Preda (Romanya)

*Soug Kırıl Pejcinovik (Kuzey Makedonya)

Ortaklığıyla 2 yıl süreyle devam edecektir.

09-06-202209-06-202209-06-2022





09-06-2022






Projemizin Temel Amacı

Projemizin temel amacı, pandeminin gençler ve öğretmenler üzerindeki stres, kaygı,yanlızlık hissi fiziksel aktivite eksikliği gibi olumsuz duygu ve düşünceleri azaltmaktır. Yine bu doğrultuda gençlerin fiziksel ve zihinsel sağlığını korumak, akademik başarılarını arttırmak ve ders motivasyonlarını yükseltmek ve erken okul terkini önlemek için projemizde sanat, spor, müzik, yoga ve bilişsel farkındalık etkinliklerine yer verilmiştir.

Proje kapsamında yapılan faaliyetlerle pandeminin yarattığı fiziksel ve zihinsel etkilerle baş etme yöntemleri sayesinde gençler daha sosyal, daha aktif ve daha mutlu olacaklar. Mindfulness ve yoga eğitimi, sportif aktiviteler ve müzik ile stresle baş etme yöntemlerini öğrenecek, yaşam kaliteleri, özgüvenleri ve motivasyonları artacak, hem okullarında hem de sosyal hayatlarında yaşam boyu pratik yapmayı öğreneceklerdir. Böylece akademik başarıları artacak ve erken okul terki en aza indirgenecektir.